Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Vese bajorosan

Hosszában félbevágjuk a sertésvesét, gondosan megmossuk és minden fehér részétől megszabadítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Liszttel megszórjuk, és a vajban élénk tűzön, kevergetve megsütjük, majd kiszedjük, melegen ... tovább

Zöldséges csirketekercs

A csirkemellből felezve 8 szeletet formázunk. Fólia között egymásra rakva egy nagy szeletté klopfoljuk. Sóval, szerecsendióval fűszerezzük. A töltelékhez a zsemlemorzsát a tejszínbe keverjük, és 10 percig állni hagyjuk, hogy ... tovább

Mihez mit igyunk?

Ebben a kérdésben nehéz egységesnek lenni, ebben egyetértenek a bor-gasztronómia jeles képviselői is.

Szakácskések II.

Milán megígérte, hogy folytatja – így is tett. Megint tanulhatunk tőle néhány hasznos konyhai fogást zöldségen-húson, méghozzá a Burgvogel után ezúttal háromféle Zwilling-kés segítségével.

Piskóták

A sütemények és torták jelentős része, a felvert tészták, valamelyik fajtájából készül. Érdemes megtanulni elkészítésüket, mert igazából nem bonyolult, némi odafigyeléssel és gyakorlással varázslatos édességeket állíthatunk elő, melyek bőven kárpótolnak az esetleges kezdeti kudarcokért.

Tartósítási eljárások

Nagyanyáink korában természetes volt, hogy bizonyos élelmiszereket tartósítsanak. A hűtőszekrény elterjedése előtt nem volt más mód, a nem szezonális élelmiszerek, fogyasztási idejének kinyújtására. Bizonyos zöldségeket vermeltek, a húsokat sózták és füstölték, esetleg zsír alatt tárolták. A gyümölcsöket hőkezelték, majd hozzáadott cukorral tették el. Ismert módszer volt a vízelvonás is, gondoljunk az aszalt gyümölcsökre, illetve a szárított húsokra. Hidegen tettek el savanyúságokat, tartósítószerekkel vagy természetes savanyítással pl. káposzta, kerekrépa.

Dönci kalandjai - Ötödik fejezet.

Melyben Dönci eljut a Balatonra.

Konyhai alaplista (eszközök, edények, miegymás)

Érdekes levelet kaptam!
Egy ifjú hölgy írta, nem ismerem személyesen, de a benne foglaltak, termékeny talajra hullottak a lelkemben. Hiszen oldalunk célja, többek közt az is, hogy a főzni, háztartást vezetni nem tudóknak segítséget nyújtsunk. Régi szakácskönyvekben, többen leírták, hogy mire van szüksége egy kezdő háziasszonynak (aki ma már lehet úr is), a kezdeti szárnypróbálgatásokhoz a konyhában.